Skip links

Tijd om los te laten

Tijd om los te laten
Het lijkt wel nu de herfst is begonnen, het leven gejaagder en onrustiger wordt. Tijd dus om los te laten!
Geen enkele herfststorm kan je omver blazen, Dankzij de herfst heb ik geleerd dat de bladeren vallen maar de boom blijft staan.
Ondanks dat het een andere zomer was als andere jaren heb ik genoten van het heerlijke zomerweer. Lekker met een kopje thee en boek in de tuin. Vele mooie wandelingen in het bos gemaakt, fietsen en de natuur opzoeken.
Nu de herfst is en de blaadjes gaan vallen, nemen we al of niet met pijn in ons hart, afscheid van de zomer en bereiden we ons voor op het nieuwe wat komen gaat.

De herfst is het seizoen van het loslaten. Net zoals de blaadjes aan de bomen zich loslaten, mogen wij mensen de dingen die niet meer bij ons passen gaan loslaten. Ben je nog oude ballast aan het meedragen, dan is de herfst bij uitstek geschikt om deze van je af te gooien.

Je voelt je depri
Wanneer je je depri voelt, heb je vaak sombere en angstige gedachtes. Je kunt je nergens toe zetten, bent alsmaar moe, nerveus en hebt weinig energie. Dit kan ook gepaard gaan met allerlei lichamelijke klachten, zoals: druk op de borst, hartkloppingen, hoofdpijn of pijn in je rug.
 
Niets gebeurt zomaar!
Het feit dat je je depri voelt kan vele oorzaken hebben, maar op de eerste plaats wil je lichaam je iets vertellen. Je lichaam geeft je, door middel van de depressieve klachten, een waarschuwing.
In plaats van een waarschuwing noem ik het liever een liefdevol signaal van je lichaam. Depressie, angst burn-out zijn signalen om veranderingen in jouw leven aan te brengen.

Het lichaam zegt STOP 
Je lichaam maant je tot rust en het zegt: Ga eens kijken waar je over je grenzen gaat. Waar ben je tegen je gevoel aan het ingaan? Waar zeg je ‘ja’ wanneer je ‘nee’ bedoelt? Waar ben je blind voor? Waar hou je vast aan dingen die niet goed voor je zijn? 

Je probeert wanhopig iets te veranderen
Steeds probeer je wanhopig iets te veranderen, maar het wil maar niet lukken. Op deze manier forceer je jezelf en doe je jezelf pijn, je komt in een negatieve spiraal terecht.

Een depressie is een kans om contact te maken met je diepste zelf 
Je diepste zelf geeft continu signalen wat wel en niet goed voor je is. Het kan zomaar zijn dat wat jij zo graag wilt en koppig aan vasthoudt, helemaal niet zo goed voor je is.
Het zijn vaak onze diepste overtuigingen, dat wat we diep van binnen geloven, dat verhindert dat iets vlot verloopt.

Gevoel van eenzaamheid 
Als je vlucht uit jezelf en geen contact zoekt met je diepste zelf, zal je je eenzaam voelen. Je hebt geen communicatie met de mensen om je heen, het leven verveelt je en het hoeft allemaal niet meer voor je.

Blijf dicht bij jezelf 
Wanneer je depressieve klachten hebt dan is dit een kans om weer in contact te komen met jezelf en trouw te zijn aan je diepste zelf. Bied niet langer weerstand tegen het leven, maar vertrouw en stel je open voor wat goed voor je is.
 
Geen enkele storm kan jou omverblazen!
Laat je niet langer omver halen door gevoelens, emoties of invloeden van buitenaf. Geloof in jezelf en in je kracht. Sta recht op en laat alles los, wetende dat geen enkele herfststorm je omver kan halen.
Door op een krachtige wijze jezelf te zijn. Je leven en jezelf structuur te geven. Een goed gevoel over jezelf is de basis voor een gelukkig bestaan!

 
Kies voor persoonlijke begeleiding en energie-ondersteuning
Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Iets voor jou? Neem dan contact op.praktijkriavandenhoven-riavandenhovenen-jpg