Skip links

Depressie behandelen
in Waalwijk en omgeving

Depressie behandelen in Waalwijk

Depressie behandelen in Waalwijk en omgeving

Somberheid en depressie natuurlijk behandelen bij psychosociaal therapeut in omgeving Waalwijk. Een natuurgeneeskundige en energetische therapie om weer lekker in je vel te komen.  Want dat is wat je wilt. Niet overleven maar leven.
Veel mensen hebben weleens last van een somberte of voelen zich weleens down, teleurgesteld of verdrietig. Depressieve gevoelens kunnen even aanhouden en verdwijnen meestal wel weer na korte tijd. Dan is er sprake van een stemming.
Bij een echte depressie is er iets anders aan de hand: je somberheid of verdriet duurt weken of maanden en verdwijnt niet zomaar als sneeuw voor de zon. Depressie heeft ook een beschermende functie. Depressie legt namelijk je wilskracht stil. Dit is een wijze van reageren vanuit je lichaam om verdere uitputting te voorkomen. Je wordt gedwongen het heel rustig aan te gaan doen en te kijken hoe je het in de toekomst anders kan benaderen.

De behandeling van depressie
De mate waarin iemand een depressie ervaart kan heel verschillend zijn, desondanks is depressie over het algemeen erg goed te behandelen. Hoe dit het beste kan gebeuren, hangt met name af van de specifieke klachten die je ervaart. Het zijn vaak emotionele, mentale en lichamelijke klachten omdat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Tijdens de therapie worden lichaam en geest behandeld.

Depressietherapie bij psychosociaal therapeut in Waalwijk en omgeving.
Weer lekker in je vel
Ben je nieuwsgierig naar een natuurlijke behandeling bij depressie in Waalwijk en omgeving? Via natuurgeneeskundige behandelingen, energetische therapie en psychosociale coaching werken aan depressieve gevoelens en terugvinden van de rust en het geluk in je leven. Op basis van natuurgeneeskunde en alternatieve geneeswijzen gaan we aan de slag om uw levenslust weer terug te krijgen. Op deze pagina leest u meer informatie over een behandeling bij depressie en wat praktijk Ria van den Hoven daarin voor je kan betekenen.

Als je depressief bent:

 • ben je zelden of nooit blij of tevreden
 • voel jij je voortdurend somber, lusteloos of hopeloos
 • heb je geen interesse meer in dingen die je eerder leuk vond; hobby’s interesseren je niet meer
 • zoek je minder contact met anderen en is genieten erg moeilijk
 • heb je een gevoel van waardeloosheid
 • heb je vaak terugkerende gedachten over dood en sterven
 • heb je ook vaak last van niet reële angsten waaronder verlatingsangst
 • heb je vaak huilbuien

 

“Ik had eindelijk de moed verzameld om een afspraak te maken. Achteraf heb ik spijt dat ik dit niet eerder had gedaan. Ik kreeg weer energie en door de inzichten ben ik veel veranderd. Ben er meer mezelf geworden en geniet weer van het leven en mezelf.” - M.

Wil jij je levenslust terugkrijgen?

Effectieve behandeling bij depressie
Een depressie heeft invloed op alle facetten van je leven. Je functioneren wordt er door beperkt. Je kunt er als het ware door worden ‘lamgelegd’. Je bent somber, je levenslust lijkt ver te zoeken. Negatieve gedachten voeren de boventoon. Je zit als het ware laag in je energie. Je voelt je als een batterij die in het rood staat en zichzelf niet kan opladen.

Symptomen depressie
Je hebt depressieve klachten wanneer je gedurende ten minste twee weken zodanig last heeft van de onderstaande symptomen dat er ernstige beperkingen optreden in het functioneren.
Van twee onderstaande symptomen moet minstens één aanwezig zijn:

 • Een neerslachtige stemming (somberheid) gedurende het grootste deel van de dag, bijna elke dag (bij kinderen, adolescenten of ouderen kan dit ook een prikkelbare stemming zijn).
 • Ernstig verlies van interesse in bijna alle activiteiten gedurende het grootste deel van de dag, bijna elke dag.

 

En minstens drie van onderstaande symptomen zijn aanwezig:

 • Slaapproblemen (meer of juist minder slapen)
 • Geagiteerd, snel geïrriteerd en rusteloos zijn of juist geremd en apathisch
 • Vermoeidheid en verlies van energie
 • Gevoelens van waardeloosheid of overmatige schuld
 • Concentratieproblemen, vertraagd denken en besluiteloosheid
 • Terugkerende gedachten aan dood of zelfdoding, je wil van dat gevoel af zijn
 • Eetproblemen (meer of juist minder eten) en veranderingen in het gewicht
 • Andere veelvoorkomende symptomen van depressie zijn angst, obstipatie, libidoverlies en problemen met het geheugen. Ook psychomotorische symptomen zoals vertraagde motoriek, verminderde mimiek, een ineengezakte houding en terneergeslagen blik kunnen voorkomen.

Deze video  geeft  weer hoe zwaar het kan zijn wanneer je zoveel energie bent verloren aan deze gevoelens.

Herken jij je in deze depressieve gevoelens?
Is het voor jou tijd om er wat mee te gaan doen? Praktijk Ria van den Hoven biedt een aantal effectieve behandelingen aan om negatieve gedachten het hoofd te bieden en lichaam en geest weer met elkaar in balans te brengen. Ben jij op zoek naar natuurlijke manieren om uw depressieve gevoelens op te lossen?  Ik werk niet met medicatie maar energiebehandelingen zodat jij beter in balans komt en je levenslustiger gaat voelen. Hierdoor kun je beter omgaan met negatieve gedachten die veel energie kosten.

Energetische behandeling van een depressie in Waalwijk en omgeving.
We kijken naar de oorzaak van je depressieve gevoelens en gedachten. Op basis hiervan wordt een behandelwijze gekozen die het best bij jou past. Heel natuurlijk. Met aandacht voor de hele mens.
Ben je nieuwsgierig naar een natuurlijke behandeling voor depressie in Waalwijk en omgeving?
Neem dan vrijblijvend contact met me op.

praktijkriavandenhoven-riavandenhovenen-jpg

Ontdek wat ik voor je kan betekenen
Bel me terug

Zit je nog met vragen of wil je meer informatie? Vraag vrijblijvend een telefoonverzoek aan.