Skip links

Stress een ziekmaker en energievreter

Stress maakt ziek en vreet energie
Stress beïnvloedt je geluk en gezondheid. Van belang is hoe we omgaan met stressfactoren als een verlies, conflict, onze eigen gedachten, angst, onzekerheid, vermoeidheid, teleurstellingen, boosheid ,relaties, financiën en verwachtingen van onszelf of de maatschappij etc.

Ongezonde stress kost veel energie waardoor onze batterij met gezondheidsenergie op een lager peil komt met alle gevolgen van dien. Ons lichaam gaat signalen afgeven waar we naar  moeten luisteren zodat we onze balans tijdig op een natuurlijke manier herstellen.

Ik ga ervan uit dat alles wat we meemaken en ervaren wordt opgeslagen in ons lichaam ofwel ons energiesysteem.
Ons lichaam reageert met pijn, vermoeidheid, darm-, rugklachten, hormoonschommelingen, ontstekingen, onrust, pijnen of andere klachten.
Wanneer we hier gehoor aan geven en aan de onderliggende oorzaken gaan werken hoeven lichaam of emoties niet te schreeuwen om aandacht. Stress kan anders uitmonden in bijvoorbeeld ontstekingen. Sluimerende ontstekingen liggen aan de basis van vele chronische ziekten.

Gezondheid is iets van jou als geheel en gaat over hoe je emotioneel, mentaal en fysiek in je vel zit.

Door op een natuurlijke manier je energiestromen te activeren wordt de kracht van het zelfhelend vermogen van lichaam en geest versterkt. Samen met inzichten in jezelf, zorg je er voor dat je lekker in je vel komt. Je gezondheid heeft af en toe een energieboost nodig. Je auto en mobieltje onderhoud je ook zodat deze goed blijven functioneren. Zorg tijdig voor fysiek en mentaal onderhoud waar nodig.

Lekker in je vel. Natuurlijk beter.

praktijkriavandenhoven-riavandenhovenen-jpg