Skip links

Psychosociale therapie
Kaatsheuvel

Kaatsheuvel heeft ook praktijk psychosociale therapie

Iets voor jou?
Veel voorkomende problemen
Herken jij jezelf in deze klachten of situaties?
Dan kan psychosociale therapie Kaatsheuvel in praktijk Ria van den Hoven iets voor je betekenen.

Wanneer tijd voor psychosociale therapie?

We hebben allemaal wel eens een tijd dat we door de bomen het bos niet meer zien, dat we niet begrijpen waarom we ons voelen zoals we doen of dat we wel eens met iemand willen praten die onafhankelijke en verfrissende andere kijk heeft op de situatie. Iemand die zonder oordeel het beste uit jou wil halen. Door vanuit een andere bril naar jezelf te kijken, krijg je zicht op je blinde vlekken maar ook op waar je kracht zit.
Blijf niet rondlopen met problemen als je er zelf niet meer helemaal uitkomt.

Werkwijze psychosociale therapie Kaatsheuvel.
In de praktijk maak ik gebruik van verschillende methodes en werkwijzen uit de psychologie die zich in de praktijk hebben bewezen. Ik ben gericht op gelijkwaardigheid en samenwerking in de therapeutische relatie. Heel gewoon, laagdrempelig, professioneel en vertrouwd.
Psychosociale klachten zijn een veel voorkomend verschijnsel. Het beïnvloedt je functioneren in zowel arbeidssituaties als in de privésituatie met alle gevolgen van dien. Het aantal mensen dat kampt met overspannenheid, stressklachten, depressieve gevoelens of een burn-out neemt jaar in jaar uit toe.

Met problemen of moeilijkheden krijgt iedereen weleens te maken…
In het gezin of je relatie bijvoorbeeld, of op school, het werk of in contact met anderen. Meestal lukt het om zulke problemen op te lossen, alleen of met steun van anderen. Maar soms kom je er niet uit. Je loopt telkens tegen het zelfde aan, of je blijft maar last houden van spanningsklachten. Soms lijken de problemen een tijdje verdwenen om dan weer gewoon (of in een andere vorm) weer terug te komen.
Wil je de kracht in jezelf (her)ontdekken? Dat kan…de eerste stap kun je zelf al zetten. Als je deze stap zet, wil ik je graag helpen om weer lekker in je vel te komen en het beste uit jezelf te halen. Weer goed in je energie, emoties en mentaal sterk.

“Ik ben zo blij dat ik haar hulp heb ingeschakeld. Zelf was ik hier nooit zo sterk uitgekomen. Ik leef en geniet weer van het leven. ” - R.

De psychosociale therapie helpt jou om:

  • te ontdekken wat de oorzaak is van jouw vastlopen
  • onderliggende patronen te begrijpen en te doorbreken
  • inzicht te krijgen in je drijfveren en waarden waaruit je handelt
  • te ontdekken wie je bent en wat je wilt
  • je sterke kanten (nog) beter in te zetten
  • keuzes te maken die jou in staat stellen om te stralen
  • weer controle over je leven te krijgen
  • weer plezier te ervaren in je leven

Gezondheid met aandacht voor de hele persoon
Ik geloof dat een individu meer is dan zijn klacht of probleem. Daarbij kijk ik naar heel de mens; lichaam, geest en ziel. Voor mij bestaat gezondheid  uit energie. Zit je niet goed in je energie dan uiten ook psychosociale problemen zich. Ik werk daarom ook met energie om je totale balans te herstellen.
Tijdens mijn therapie gaat het om het onderzoeken van belemmerende patronen en dieper liggende blokkades. Dit is een voorwaarde voor een helend en duurzaam resultaat. Want daar gaat het om. Wat werkt voor jou. een goed alternatief.

Psychosociale therapie als complementaire helende hulp
Psychosociale therapie Kaatsheuvel is een professionele vorm van individuele hulpverlening, die in Nederland valt onder de complementaire zorg (zorg die zorgverzekeraars onderbrengen bij alternatieve geneeswijzen).  Het doel is om jou te ondersteunen bij je herstel, gebaseerd op vertrouwen en vrijwilligheid. Misschien wil je je veerkracht versterken, misschien loop je tegen uitdagingen aan waar je je niet tegen opgewassen voelt. Of worstel je met disfunctioneel gedrag en destructieve patronen. Deze vorm van hulpverlening is effectief bij burn-out, depressieve klachten, faalangst, somatische klachten zonder medische oorzaak, stagnerende rouw enz.

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?praktijkriavandenhoven-riavandenhovenen-jpg
Neem dan vrijblijvend contact op.

Praktijk Ria van den Hoven

Ontdek wat ik voor je kan betekenen
Bel me terug

Zit je nog met vragen of wil je meer informatie? Vraag vrijblijvend een telefoonverzoek aan.