Skip links

Chronische vermoeidheid
natuurgeneeskunde

Chronische vermoeidheid en natuurgeneeskunde

Chronische vermoeidheid
Het aantal mensen met de diagnose chronische vermoeidheid neemt elke dag toe. Chronisch vermoeidheidssyndroom, is een ziekte met meer vragen dan antwoorden. Het is een aandoening die mensen volledig uitput en de hele gezondheid negatief beïnvloedt. De invloed op het leven is zo groot dat het al je motivatie kan uitputten en je kan isoleren van bijna alles, zelfs de mensen van wie je het meest houdt.

Ook zo moe, meer dan vermoeidheid
De naam chronische vermoeidheid dekt niet helemaal de lading. Het is meer dan vermoeidheid, het is abnormale uitputting die je volledig immobiliseert. Bovendien gaat het veel verder dan een eenvoudige vermoeidheid, omdat het  immuunsysteem zelf verzwakt. Mensen hebben vaak ook last van geheugenverlies, lage bloeddruk en prikkelbaarheid…
We hebben ons allemaal wel eens moe en uitgeput gevoeld. Mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom worstelen echter met een meer complexe en verwoestende situatie. Het is een chronische ziekte met een onbekende oorzaak.

Geen energie
Mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom voelen zich vaak vergeten door de medische  wereld. Ze voelen zich hulpeloos omdat ze zich niet goed voelen en ze geen goede behandeling kunnen vinden. Ze hebben de energie niet voor dagelijkse activiteiten. Het onvermogen om zich energiek en optimistisch te voelen beïnvloedt elk aspect van hun leven, maar vooral psychologisch.

Oorzaak
We weten nog steeds heel weinig over wat de oorzaak is van chronische vermoeidheid. Veel mensen stigmatiseren het zeker. Het maakt je minder productief op je werk, je moet regelmatig vakantiedagen nemen, je kunt niet genieten van je relaties of vrije tijd…

“Na een lange zoektocht eindelijk begrip, handvatten en meer energie. Ook de gesprekken gaven me inzichten om weer vol in het leven te kunnen staan” - A.

Chronische vermoeidheid – wat is het precies?
Je hebt vermoeidheid en je hebt vermoeidheid. We weten bijvoorbeeld allemaal hoe het is om op de bank te ploffen na een dag werken of veel lichamelijke inspanning. Een warme douche en enkele uren goede rust zijn voldoende om ons weer normaal te voelen. Er zijn echter mensen die uitgeput wakker worden. Het maakt niet uit hoeveel rust ze krijgen, hun vermoeidheid verdwijnt niet. Dat komt omdat ze naast vermoeidheid ook te maken hebben met andere symptomen:

  • gebrek aan energie.
  • het gevoel dat je lichaam en ledematen heel zwaar zijn.
  • vaker verkouden zijn en meer infecties hebben dan normaal. Verzwakt immuunsysteem.
  • gebrek aan motivatie.
  • concentratieproblemen en problemen met het geheugen.
  • apathie en een slecht humeur.
  • moeilijkheden om goede en herstellende rust te krijgen.
  • spierpijn, vaak keelpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn
  • wanneer je een taak probeert uit te voeren, lijkt de inspanning die je moet leveren extreem groot.
  • vaak gezien bij vrouwen tussen de 40 en 50 jaar oud.

Waarom lijd ik aan het chronisch vermoeidheidssyndroom?

Dit is het eerste wat iemans zich afvraagt ​​na de diagnose van chronische vermoeidheid. Waarom ik? Heb ik iets gedaan om deze chronische ziekte te veroorzaken? Welnu, in de eerste plaats is het belangrijk om duidelijk te maken dat de medische wereld de oorzaken nog steeds niet kennen.  Onderzoekers speculeren dat het een virale oorsprong kan hebben. Ze geloven dat het eerst het immuunsysteem aanvalt en verzwakt.
Soms zie ik bij mensen een genetische aanleg, een chronisch overbelast stresssysteem, hormoonschommelingen, een samenhang met psychische belasting of chronische laaggradige ontstekingen.

Energiebehandeling
Mijn energetische behandelingen zijn gericht op herstel van motivatie en verhogen van energiepeil. Het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam is van belang. Chronische overbelasting maakt dat het lichaam gevoelig is geworden voor ontstekingen en deze gaan we aanpakken door een energieboost, voeding en gewoonteveranderingen. Steunend daarbij is de psychosociale begeleiding om beter opgewassen te zijn tegen het dagelijkse leven. Inzicht in jezelf en in hoe je gedachten je energie opslurpen kan al heel helpend zijn.

Kwaliteit van leven
Het doel is om de kwaliteit van leven te verbeteren. Op een natuurlijke manier weer beter in je vel. Wil jij dat ook neem dan contact op.

Ontdek wat ik voor je kan betekenen
Bel me terug

Zit je nog met vragen of wil je meer informatie? Vraag vrijblijvend een telefoonverzoek aan.