Skip links

Dankbaar voor wat dit jaar bracht?

Dankbaar voor wat het jaar  jou bracht?

Voel jij je dankbaar voor wat het jaar jou bracht? Het jaar is alweer bijna voorbij. Tijd om terug te kijken! Had jij doelen gesteld aan het begin van het jaar? Was er iets wat jij heel graag wilde bereiken?
Wat is er allemaal op jou pad gekomen? Ben jij daarin gegroeid en er blij van geworden? Heb jij daarmee jouw doel bereikt? Kun jij dankbaar zijn voor de lessen die je dit jaar mocht leren, mocht ervaren en mocht ontdekken?Als jij wilt groeien in jouw proces, is het belangrijk en waardevol om dankbaar te zijn voor alle kleine stapjes die jij zet! Iedere dag weer opnieuw.

Ken jij dat… ’s avonds voor je naar bed gaat, even de tijd nemen. Bewust in gedachten, jouw dag terug lopen van de avond tot de morgen. En dankbaarheid voelen voor alles wat jij mocht leren, ontdekken en mocht waarnemen op die dag. Dankbaar, hoe het voelt aan de binnenkant.

Dankbaar zijn voor mooie momenten, maar ook voor de minder mooie momenten, voor de les die jij daaruit mag leren. Er bewust naar kijken! Waarom werd ik geraakt of getriggerd door wat er gebeurde? Wat kan of mag ik daarvan leren?

Daarna de dag loslaten, om met een tevreden en leeg hoofd rustig te gaan slapen. De volgende morgen lekker uitgerust wakker worden. Het is heel waardevol en bijzonder om te doen. Het brengt je bij een blij en tevreden gevoel van gelukkig zijn.

Pluk de dag!
Ik had mij voorgenomen om dit jaar meer aandacht te besteden aan dankbaar zijn. Dankbaar zijn voor iedere dag, van dit jaar waar ik  gebruik van mocht maken. Het heeft mij doen groeien in mijn proces, van acceptatie, kracht en  tevreden zijn.
Steeds vaker krijg ik er een blij  gevoel van. Er komen steeds vaker bijzondere momenten op mijn pad. Iemand die mij iets bijzonders vraagt waar ik gelukkig van word. Iemand die mij iets geeft, waar ik het niet van verwacht had. Heel veel mooie kleine en grotere momenten waar ik heel blij van word en dankbaar voor ben. De fijne mensen die op mijn pad kwamen het afgelopen jaar. Mijn praktijk die ik opnieuw vorm mocht geven. Mooie ontmoetingen. Oude contacten die weer nieuwe inspiratie gaven en nieuw leven werden ingeblazen. Het vertrouwen dat mensen mij gaven.

En het hele mooie is, ik wordt mij er steeds bewuster van, hoe mooi en waardevol een dag kan zijn. Het wordt ook steeds makkelijker om de mooie momenten te zien en te waarderen, het gaat als vanzelf. Geluk en dankbaarheid, het zit in de kleine dingen van het leven van alle dag. Je moet ze alleen zelf willen zien! Zelf doen en het jezelf gunnen.

Dankbaar zijn is interessant
Dankbaar zijn is heel interessant, het laat een mens groeien. Je krijgt bv. van iemand een bloem, een klein cadeautje of een hand met een compliment. Het is zo waardevol om er dankbaar voor te zijn. Maar ook je dankbaarheid uitspreken naar iemand die iets voor jou gedaan heeft of meegebracht heeft. Oh, wat leuk, dankjewel! Het past helemaal in deze tijd. Het gaat niet om het vele maar het goede is veel. Kwaliteit in plaats van kwantiteit.
Door dankbaar te zijn geef je iets terug aan de ander, iets waar de ander ook blij van wordt en op zijn beurt weer dankbaar voor kan zijn. Het schept wederzijds vertrouwen en een fijne band.

Dankbaarheid brengt groei
Dankbaarheid brengt groei, het laat jou zien wat jij te leren hebt, om in het positieve te blijven. Iedere keer weer dankbaar gebruik maken van de spiegel, die jou gegeven wordt.’s Avonds kort een moment stil staan bij de dag die jij beleefd hebt, kijken waar je dankbaar voor mag zijn en waar jij van mag leren. ‘Dankbaarheid is de sleutel tot overvloed’.

Zelf de dagen van je leven mooi maken.
Kiezen voor wat jij wilt bereiken, wat jij graag wilt doen in jouw leven! Jij mag zelf kiezen hoe jij met de dag omgaat. Weet wel, iedere dag krijg je uiteindelijk maar een keer in je leven aangeboden. Het is jammer om er niet het beste voor jezelf uit te halen. ‘n Jaar gaat snel voorbij!  Daarom is het fijn om iets goeds, iets bijzonders van de dag te maken. En ‘s avonds met een tevreden en dankbaar gevoel terug kijken op de dag. Dat maakt het leven bijzonder en zinvol.praktijkriavandenhoven-riavandenhovenen-jpg
Kijk jij ook met een tevreden en blij gevoel terug op een jaar dat zijn einde nadert?
Ben jij blij en dankbaar voor wat er op jouw pad kwam?