Skip links

7 meditaties speciaal voor jou

Meditatie is als een medicijn.

Mediteren is steeds populairder geworden.  Niet zo raar. Steeds meer mensen ontdekken en ervaren wat mediteren voor je kan doen. Je kunt het zien als een medicijn tegen innerlijke onrust, stress en onbalans. Je kunt mediteren ook inzetten als middel om meer harmonie in jezelf te ervaren en voor een persoonlijke groei, inzicht en ontwikkeling.
Ik heb 7 geleide meditaties voor je klaarstaan waarmee je aan de slag kan. Je kunt ze in deze volgorde doen maar je mag ook een thema kiezen wat je aanspreekt. Heb je nog nooit gemediteerd dan zou ik meditatie 1 eerst eens doen omdat deze een inleiding bevat hoe je je voorbereidt op een meditatie.

Meditatie 1
Even heerlijk te ontspannen en naar binnen te keren met naast een introductie hoe je in een meditatie gaat, ook een geleide meditatie voor stilte in je hoofd, vertrouwen in je hart en rust in het lichaam. Je hoeft alleen maar mijn stem te volgen. Goed voor je mentale en emotionele gezondheid. Mediteren kun je leren. Ga zitten op een stoel in een rustige omgeving.

Meditatie 2
Een bodyscan waarbij je liggend of zittend je hele lichaam scant op spanningen en weer laat ontspannen en opladen.

Meditatie 3
Een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning waarbij je visualiseert dat je in een weilandschap ligt.

Meditatie 4
Wil jij belemmerende situaties, patronen of mensen loslaten. Bevrijdt jezelf, laat los en ga lichter verder.

Meditatie 5
Inzicht in jezelf en hoe je in het leven staat. Voel wat leefregels met je doen.

Meditatie 6
Wil jij liefde en vriendelijkheid ervaren voor jezelf en anderen.

Meditatie 7
Van jezelf houden. Ervaar liefde voor jezelf.

Je kunt heel veel over mediteren lezen, maar beter dan er van alles over weten is zelf ervaren en gewoon doen. Niet denken maar doen en ervaar wat het voor jou doet.
Heb je nog vragen over deze meditaties en wil je kwijt wat het met jou doet of ben je op zoek naar meer harmonie en diepgang?
Laat het me weten en neem vrijblijvend contact op. Ik help je graag naar meer balans voor jezelf.praktijkriavandenhoven-riavandenhovenen-jpg