Skip links

Waarom dit coronavirus?

Terwijl ik in de lentezon zit met mijn kopje gemberthee vraag ik mezelf af:
Waarom? Waarom dit coronavirus?

Wist je dat deze pandemie al in de 16e eeuw door Nostradamus is voorspeld?

In around 2020 a severe pneumonia-like illness will spread throughout the globe, attacking the lungs and the bronchial tubes and resisting all known treatments’.

Wat wil het coronavirus ons vertellen en hoe je het positief kunt benaderen. Is het een wake-up call?

Terwijl wij mensen onze adem inhouden, is de natuur zich aan het herstellen en haalt de aarde opgelucht adem
Is het toeval dat het al dagen zulk mooi weer is? Het lijkt wel of de natuur opgelucht ademhaalt en ons wil steunen, bemoedigen en vooral bewust maken.
De aarde is zich aan het herstellen. Dat is heel hard nodig. Minder Co2 uitstoot, door minder verkeer, vliegverkeer en industrie, wat zorgt voor een schonere lucht. Ook het water reinigt zich waardoor er weer vissen en dolfijnen zwemmen in de wateren van Venetië.

Wat het coronavirus ons wil vertellen.
Er is veel angst en leed onder de mensen. Bang om ziek te worden, bang dat een dierbare ziek zal worden of erger nog zal overlijden. Bang om in financiële problemen te komen. Ook veel verdriet omdat je, je dierbaren nu niet kunt bezoeken.
In mijn werk als  therapeut stem ik mij altijd af op de werkelijke oorzaak van een probleem, angst, ziekte of lichamelijke klacht.

Een virus geeft aan dat er iets uit balans is.
De functie van een virus is dan ook om datgene wat uit balans is weer in balans te brengen. Wanneer het je bijvoorbeeld allemaal even te veel is geworden, zorgt een griepvirus ervoor dat de energie in je lichaam die uit balans is geraakt weer in balans wordt gebracht. Spanning en gifstoffen worden afgevoerd waarna je je weer beter gaat voelen.
Het coronavirus geeft aan dat de wereld, de natuur, de economie uit balans is. Het zegt STOP, tot hier en niet verder. Het kan zo niet langer! Het moet en het kan anders.
De voorspellingen van virologen en andere deskundigen is dat er nog veel meer slachtoffers zullen vallen als gevolg van een virus, als wij niet respectvoller met dieren en de natuur omgaan.

Het doel van het coronavirus is om ons bewust te maken
Het coronavirus brengt ons letterlijk tot stilstand en geeft ons de kans om na te denken. Niet zo snel mogelijk weer terug naar ‘normaal’, maar nadenken over hoe het anders kan.
Niet wat anderen, de regering, de politiek, de maatschappij zouden moeten doen, maar wat je zelf kunt doen. Bijvoorbeeld door de natuur te sparen, door vaker thuis te werken, de fiets te pakken in plaats van de auto en de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. Door meer plantaardig te eten en minder vlees en vis. Op deze manier is er minder uitstoot van schadelijke stoffen. Maar ook stil te staan bij wat je allemaal consumeert en waarom. Door overconsumptie en overproductie wordt er veel voedsel verspild en weggegooid.
Wij mensen zijn gek op koopjes. Goedkoop wil alleen niet zeggen dat het weinig kost, maar dat iemand anders dan jij de prijs betaalt. De onderbetaalde fabrieksarbeider of het milieu. Uiteindelijk draait het in het leven niet om consumeren, het gaat om verbinding met de natuur en met anderen. Dat is wat we nu mogen leren en ervaren.

DOOR JEZELF IN BALANS TE BRENGEN, BRENG JE DE WERELD IN BALANS

In plaats van maar te blijven rennen en op dezelfde manier door te gaan, krijgen wij mensen nu ook de kans om stil te staan en naar binnen te keren. Een kans om op adem te komen, je te bezinnen en tegelijkertijd geef je ook de aarde de kans om zich te herstellen.

Het is een kans om te vertragen en om te reflecteren.
Na te denken over wat écht belangrijk voor je is en hoe je je leven wilt vormgeven na de coronacrisis. Misschien is er een diep verlangen wat je tot nu toe voor je uit hebt geschoven. Of iets wat je heel graag wilt maar nog niet hebt gedaan of niet durft. Of iets wat al heel lang om aandacht vraagt en waar je tot nu toe geen tijd voor hebt vrijgemaakt. Veel mensen zijn momenteel aan het klussen, schoonmaken en opruimen.

Het is ook tijd voor mentale schoonmaak en opruiming.
Quarantaine betekent zuivering. Een kans om emoties, angst en spanningen die je te lang hebt weggestopt, te gaan voelen en verwerken. Zo kom je weer in balans. Emoties komen nu in alle hevigheid naar boven door de angst om ziek te worden, dierbaren te verliezen en zorgen en angst om in financiële problemen te komen.
Het coronavirus geeft ons een kans om te groeien in bewustzijn en een transformatie door te maken. Zodat je tot rust komt en je energie en creativiteit weer vrij kan gaan stromen. Op deze manier genees je jezelf en draag je bij aan genezing van de wereld.

Wil je hierbij begeleiding?
Bewustzijn is jouw bijdrage aan een mooiere wereld!
Laten we er samen voor zorgen dat deze kans niet aan ons voorbij gaat!

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Bron:Energierijkpraktijkriavandenhoven-riavandenhovenen-jpg