Skip links

Psychosociale therapie
Tilburg

Psychosociale therapie Tilburg;
lichamelijk en geestelijk weer lekker in je vel

Psychosociale therapie Tilburg
Ken jij dat nou ook? Dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dat je niet begrijpt waarom je zo voelt en dat je wel eens met iemand wil praten. Met een vertrouwd iemand die een onafhankelijke en verfrissende andere kijk heeft op jouw situatie. Iemand die zonder oordeel het beste uit jou wil halen.
Door psychosociale therapie omgeving Tilburg leer je vanuit een andere bril naar jezelf en je ‘problemen’ te kijken, krijg je zicht op je blinde vlekken maar ook op waar je kracht zit.
Blijf niet rondlopen met problemen als je er zelf niet meer helemaal uitkomt.

Iets voor jou?
Veel voorkomende problemen.
Herken jij jezelf in deze klachten of situaties?
Dan kan psychosociale begeleiding van praktijk Ria van den Hoven je helpen:

Ik maak  gebruik van verschillende methodes en werkwijzen uit de psychologie die zich in de praktijk hebben bewezen. Ik ben gericht op gelijkwaardigheid en samenwerking in de therapeutische relatie. Heel gewoon, laagdrempelig, professioneel en vertrouwd.

Psychosociale klachten zijn een veel voorkomend verschijnsel. Het beïnvloedt je functioneren in zowel arbeidssituaties als in de privésituatie met alle gevolgen van dien. Het aantal mensen dat kampt met overspannenheid of een burn-out neemt jaar in jaar uit toe. Zeg niet dat het jou nooit kan overkomen. Bij iedereen kan de draaglast een tijdlang groter zijn dan de draagkracht. Dit kost je veel energie met alle gevolgen van dien. Wanneer je lager in je energie komt, ben je vaak eerder geïrriteerd, sneller emotioneel,  je lichaam reageert met beginnende vage klachten etc.
Omdat ook je energiesysteem uit balans is, combineer ik de psychosociale therapie vaak met een energetische behandeling. Zo kom je sneller weer beter in  je vel. Lichamelijke en geestelijke gezondheid gaan hand in hand.
Het werkt net als de batterij van je mobiel. Wanneer deze leeg kun je hem wel wegleggen omdat je hem niet kunt gebruiken. Om je batterij echt op te laden moet de stekker in het stopcontact steken. Dan is je mobiel weer aanspreekbaar, geeft een duidelijker beeld en je bereik is groter.

“Heerlijk die energie die ik er ontvang en de heldere inzichten waarmee ik echt aan de slag kan” - N.

Wil jij leren hoe je het beste uit jezelf haalt?
Met problemen of moeilijkheden krijgt iedereen weleens te maken…
Het gaat erom hoe je er mee omgaat.
Problemen in het gezin of je relatie bijvoorbeeld, of op school, het werk of in contact met anderen. Meestal lukt het om zulke problemen op te lossen, alleen of met steun van anderen. Maar soms kom je er niet uit. Je loopt telkens tegen het zelfde aan, of je blijft maar last houden van spanningsklachten. Soms lijken de problemen een tijdje verdwenen om dan weer gewoon (of in een andere vorm) weer terug te komen. Meestal is het probleem niet het probleem, maar je tegen het probleem aankijkt en ermee omgaat. Het mooie hiervan is dat je je visie kan veranderen  er anders mee om kunt gaan zonder dat het jou veel energie kost.
Wil je de kracht in jezelf (her)ontdekken? Dat kan…de eerste stap kun je zelf al zetten. Als je deze stap zet, wil ik je graag helpen om weer lekker in je vel te komen en het beste uit jezelf te halen.

Een therapie die helpt
Psychosociale therapie  Tilburg helpt jou om:

  • te ontdekken wat de oorzaak is van jouw vastlopen
  • onderliggende patronen te begrijpen en te doorbreken
  • inzicht te krijgen in je drijfveren en waarden waaruit je handelt
  • te ontdekken wie je bent en wat je wilt
  • je sterke kanten (nog) beter in te zetten
  • keuzes te maken die jou in staat stellen om te stralen
  • weer controle over je leven te krijgen
  • weer plezier te ervaren in je leven

Ik geloof dat een individu meer is dan zijn klacht of probleem. Daarbij kijk ik naar heel de mens; lichaam, geest en ziel.
Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Het gaat om geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een totale balans waardoor je geniet van het leven en jij je dromen kunt volgen.
Tijdens mijn therapie gaat het om het onderzoeken van belemmerende patronen en dieper liggende blokkades. Deze omzetten in je kracht is een voorwaarde voor duurzaam resultaat.
Heel gewoon, heel natuurlijk.

Psychosociale therapie: complementaire helende hulp
Psychosociale therapie Tilburg is een professionele vorm van individuele hulpverlening, die in Nederland valt onder de complementaire zorg (zorg die zorgverzekeraars onderbrengen bij alternatieve geneeswijzen).  Het doel is om jou te ondersteunen bij je herstel, gebaseerd op vertrouwen en vrijwilligheid. Misschien wil je je veerkracht versterken, misschien loop je tegen uitdagingen aan waar je je niet tegen opgewassen voelt. Of worstel je met disfunctioneel gedrag en destructieve patronen.
Psychosociale hulpverlening is effectief bij burn-out, depressieve klachten, faalangst, somatische klachten zonder medische oorzaak, stagnerende rouw enz. Lees meer…

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?praktijkriavandenhoven-riavandenhovenen-jpg
Neem dan vrijblijvend contact op.

Ontdek wat ik voor je kan betekenen
Bel me terug

Zit je nog met vragen of wil je meer informatie? Vraag vrijblijvend een telefoonverzoek aan.