Skip links

Psycholoog of pyschosociaal therapeut
Loon op Zand, Kaatsheuvel en omgeving

Psycholoog of psychosociaal therapeut Loon op Zand, Kaatsheuvel en omgeving

Psycholoog of psychosociaal therapeut helpt je om weer beter in je vel te komen.

Herken je dit?
“Ik heb het gevoel dat ik vast zit
Ik ben mezelf niet
Er is me iets vreselijks overkomen
Ik zit niet lekker in mijn vel
Ik wil veranderen maar het lukt niet”
Enkele voorbeelden waarmee mensen bij mij komen.
Dan kan het natuurlijk beter met je mentale en sociaal emotionele gezondheid. Weer lekker in je vel komen dat is wat je wil.

Veel voorkomende vragen en problemen
Het is zinvol om gebruik te maken van ervaren natuurlijke methoden, en het is nog zinvoller om die methoden toe te passen in een mix die precies past bij jou. Bij mij komen allerlei mensen uit Loon op Zand, Kaatsheuvel en omgeving met totaal verschillende vragen waarvan de meesten niet in een hokje te plaatsen zijn. Ik vind het belangrijk om klachten en mensen niet in kaders en diagnoses te plaatsen. Je krijgt dus geen medische diagnose met een stempel die je lang meedraagt. Iedereen is uniek en gaat anders met zijn problemen om. Ik kijk dan ook naar de hele mens. Mentale en emotionele problemen geven vaak een lichamelijke reactie en andersom. Lichaam en geest zijn een eenheid.
Er  zijn een aantal klachten die ik vaker tegenkom en waar jij je misschien in herkent:

  • Stressklachten of een burn-out
  • Angstklachten
  • Problemen met verlieservaringen
  • Zingevingsvraagstukken
  • Somberheidsklachten en depressieve gevoelens

Ik heb het gevoel dat ik vast zit
Ken je dat gevoel ook? Ik denk zelfs dat ik niemand ken die dat nog nooit meemaakte. In de meeste gevallen gaat dat gevoel weer weg of lukt het je iets te veranderen waardoor je weer in beweging komt. Dat gevoel van vast te zitten is vaak een optelsom van onvrede en onvermogen. Kennelijk ben je niet tevreden met (aspecten uit) je leven, maar lukt het je niet daar iets aan te doen. Vanuit dit gevoel kan een psychosociaal therapeut veel voor je betekenen. Ik werk als psychosociaal therapeut en heb aandacht voor de hele mens, dus mentaal, emotioneel, zingevingen en fysiek. Een hulpvraag of probleem is een ook verstoring in je energiestroom. Door deze weer in beweging te krijgen kom jij ook weer in balans. Naast psychosociaal therapeut ben ik ook een natuurgeneeskundig therapeut die een energiebehandeling geeft. Dit gaat meestal heel natuurlijk samen met als doel dat jij weer lekker in je vel komt.

“Ze helpt je weer de balans tussen lichaam en geest te vinden waardoor je beter naar je lichaam leert luisteren en veel inzichten over jezelf ontvangt. Ik voelde me meteen op mijn gemak en kreeg veel energie en kon weer sterker verder.” - K.

Ik ben mezelf niet
Misschien wel het meest voorkomende vraagstuk. Het is makkelijk om het contact met jezelf te verliezen. Je leven gaat snel, er lijkt van alles reuze belangrijk, in de drukte lijk je jezelf te vergeten. Je leert signalen van je lichaam en je innerlijk te negeren om langer door te kunnen en meer aan te kunnen. En zo zet je jezelf stukje bij beetje buiten spel. Dat is niet niks: je waarden, je dromen, de dingen die je écht belangrijk vindt; ze verdwijnen in een mist van, vaak oppervlakkige, drukte. Het is moeilijk om je in de storm van alledag staande te houden. Als psychosociaal therapeut wil ik je helpen de weg naar jezelf terug te vinden, het contact te herstellen en jouw unieke manieren te vinden om altijd dicht bij jezelf te blijven. Daarnaast is het belangrijk dat je weer lekker in je energie komt. Wanneer je namelijk niet lekker in je vel zit, kost dat je ook veel energie.

Er is me iets vreselijks overkomen
Elk vraagstuk en elke klacht die je van binnen voelt, heeft met de buitenwereld te maken. Of het nu om je werk gaat, vrienden, je relatie of een gebeurtenis. Je bent altijd in de wereld. Er heeft altijd iemand met je te maken. En nu kan het zijn dat je iets vreselijks overkwam: een verlies, een trauma, een overweldigende gebeurtenis. Die, voor jou, zó groot is dat je het niet kunt behappen. En je omgeving weet zich eigenlijk ook geen raad met je, dan is het fijn dat er iemand is naar wie je toe kunt gaan om hier samen stap voor stap aan te gaan werken.

Elke vraag is de moeite waard
In praktijk Ria van den Hoven zijn mensen uit Loon op Zand, Kaatsheuvel en omgeving met elke vraag welkom. Het is zonde van jouw tijd en energie als je jezelf af zit te vragen ‘Kan ik dit nu wel of niet vragen?’, ‘Is dit nu wel of niet iets voor een psycholoog of psychosociaal therapeut?’ Nee, daar hoef jij je niet druk om te maken: gewoon vragen.
Ik kan, op basis van je vraag of verhaal, vertellen wat ik voor je kan doen als psychosociaal therapeut.

Diepere patronen vinden
Als therapeut  kan ik vrij snel diepere patronen blootleggen die jou in de weg staan deze gebeurtenis goed te verwerken. Ik gebruik  technieken uit de energetische natuurgeneeskunde  en methoden uit de psychosociale therapie die je een steuntje in de rug geven. Ook al voelt het soms niet zo, je bent niet de eerste die dit meemaakt – sterker nog, er zijn technieken, methoden die je kunnen helpen. Veel mensen vinden steun bij deze behandeling en therapie en kunnen daarna weer op eigen kracht met nieuwe inzichten verder.

Is Praktijk Ria van den Hoven ook iets voor mij? Lees meer….

Contact
Kom je uit Loon op Zand, Kaatsheuvel of omgeving en heb je nog vragen of ben je benieuwd wat ik voor je kan doen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een kennismaking.

Ontdek wat ik voor je kan betekenen
Bel me terug

Zit je nog met vragen of wil je meer informatie? Vraag vrijblijvend een telefoonverzoek aan.