Skip links

Energetische therapie
voor Tilburg en omstreken

Energiebehandelingen Tilburg en omstreken

Gezond voor  lichaam en geest
Tijdens de energetische therapie combineer ik lichaamsgericht werken, mijn intuïtieve kwaliteiten en het werken met energie. Je komt hierdoor weer lekker in je vel en je energie. Energetische therapie gaat uit van een holistische visie op mensen. Dat betekent dat ik werk vanuit het idee dat lichaam, geest en ziel  een eenheid zijn en elkaar voortdurend beïnvloeden. Zo kan een fysieke klacht voortkomen uit een onderdrukte emotie, of kunnen sombere gevoelens worden gevoed door  je gedachten en onbewuste overtuigingen. Energetische therapie wanneer je gezondheid natuurlijk beter kan.

Lekker in je energie.
In de energetische therapie besteden we aandacht aan de hele mens. Ik behandel niet de klacht, maar de persoon. Binnen Praktijk Ria van den Hoven ga ik vanuit de oorzaak naar een gewenst resultaat zodat jij weer beter in je vel ofwel energie zit.
Wij bestaan door en uit energie. Door allerlei oorzaken kunnen er blokkades ontstaan in ons energiesysteem. Wanneer de energie niet meer soepel kan stromen, kunnen er allerlei klachten ontstaan. Denk maar aan een rivier waarin het water soepel en glad kan stromen. Wanneer je een steen in de rivier legt zoekt het water daar een weg omheen en ontstaan er rimpels en golven in het water. Zowel aan de oppervlakte, als dieper onder water verandert de stroom van de rivier. Zo is het ook in ons mensen.

Blokkades verstoren je gezondheid
Door blokkades kunnen klachten ontstaan op bewust niveau, aan de oppervlakte. Maar ook ontstaan er blokkades op onbewust niveau, onder de oppervlakte.

Energetische therapie Tilburg pakt de oorzaak aan
Door af te stemmen op jouw energie halen we de bewuste én de onbewuste blokkades naar boven. We pakken je klachten daarmee aan bij de oorzaak, waardoor je vaak al snel een positief effect zult merken.Hoe een energiebehandeling er  uitziet verschilt per situatie. Afhankelijk van jouw vraag en jouw situatie zet ik verschillende behandelmethoden in.

 • Via inzichtgevende gesprekken krijg je meer helderheid over de patronen waar je in zit en de diepere oorzaken hierachter
 • Ik ga na of er sprake is van disbalans in je energiesysteem, en waar nodig herstel ik de balans waardoor de energie weer soepel kan stromen
 • Ik help je om weer contact met je lijf te maken, om te voelen welke emoties daar vast zitten en wat die je nog willen vertellen. Wanneer je een situatie meemaakt die heftige emoties oproept, lukt het vaak niet om op dat moment alle emoties te voelen die er zijn. Deze emoties worden dan als het ware geparkeerd en ergens in je lijf opgeslagen. Door energieoverdracht kan de energie weer gaan stromen en worden blokkades opgeheven
 • Je energiesysteem “schoonmaken” wanneer je overbelast bent geraakt door energieën uit de omgeving
 • Ik kijk samen met je welke overtuigingen jij hebt over jezelf en jouw leven, en wat voor invloed die op je hebben. Waar nodig werken we eraan om beperkende overtuigingen te transformeren
 • Een ander belangrijk aspect is voeding: wat stop je in je lijf en wat doet dit met je? We kijken welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden omdat deze klachten kunnen veroorzaken of je herstel belemmeren.
“Ik was van tevoren toch wel een beetje sceptisch maar gezien mijn onverklaarbare klachten toch een kans gegeven. Ik ben verrast over hoe het werkt en het effect dat het heeft voor mij. Echt een aanrader. Ik ben er met liefde en respect geholpen” - S.

Energetische therapie kan helpen bij allerlei soorten klachten.
Denk bijvoorbeeld aan:

 • Leren omgaan met hooggevoeligheid, HSP.
 • Herstellen van een burn-out, of voorkomen dat het zover komt
 • Verwerken van traumatische gebeurtenissen
 • Meer balans ervaren tussen voelen en denken
 • Gevoelens van onveiligheid, problemen in de hechting
 • Moeite met het aangaan of onderhouden van relaties.
 • Problemen met concentratie en impulsiviteit
 • Vermoeidheid, overprikkeling
 • Gevoelens van angst of somberheid
 • Onbegrepen lichamelijke klachten

Iets voor jou?
Energetische therapie Tilburg is geschikt voor iedereen. Het is niet nodig dat je ergens in “gelooft”. Zolang je een open mind hebt en nieuwsgierig bent naar wat het je kan brengen, is dat genoeg om aan de slag te gaan. Omdat we direct naar de oorzaak gaan en niet alleen de symptomen bestrijden, merk je vaak al snel positieve resultaten.

Wil jij dit ook?
Kom je uit Tilburg of omstreken en ben je nieuwsgierig of ik iets voor jou kan betekenen?Neem vrijblijvend contact met me op.
Vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar in de aanvullende polis. Geen verwijzing  nodig. Geen wachtlijst.

Natuurgeneeskunde

Ontdek wat ik voor je kan betekenen
Bel me terug

Zit je nog met vragen of wil je meer informatie? Vraag vrijblijvend een telefoonverzoek aan.