Skip links

Alternatieve geneeswijze
Kaatsheuvel

Alternatieve geneeswijze Kaatsheuvel, wanneer het natuurlijk beter kan

Wat kan alternatieve geneeswijze voor jou betekenen?
Alternatieve geneeswijze  in Kaatsheuvel  binnen praktijk Ria van den Hoven is een effectieve natuurlijke therapie die er op gericht is om jou als mens in zijn totaliteit te behandelen. Lichaam en geest  gaan hand in hand. Wanneer deze in balans zijn leef jij gezond, bewust en plezierig. Dat is mijn missie.
In de oorzaak van je blokkades of ziektebeeld zit ook het begin van je genezing.
Alles is afgestemd op jouw specifieke hulpvraag.

Alternatieve geneeswijze Kaatsheuvel
Alternatieve geneeswijze is er in vele vormen. Binnen praktijk Ria van den Hoven in Kaatsheuvel werk ik vanuit  natuurgeneeskunde en psychosociale therapie. Een gezondheidstherapie, die o.a. gebaseerd is op een natuurlijke energiebehandeling met  helende werking op de energiepunten(acupunctuurpunten), de energiebanen (meridianen) en de organen. Hierdoor ervaar je minder stress, meer weerstand, een betere balans, meer gezondheidsbeleving en innerlijke rust. Dus een betere levenskwaliteit en vooral meer energie!
Tevens ontstaat er tijdens de energetische therapie (zonder naalden!) meer inzicht en overzicht in de mentale situatie. Hierdoor ben je ook ontvankelijker voor positieve veranderingen op psychosociaal gebied.
Het resultaat: lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Geen alternatief maar de oorspronkelijke geneeswijze
Wat ik doe is het beïnvloeden van de lichaamsenergie. Deze natuurlijke oosterse geneeswijze is al duizenden jaren oud en is bedoeld om de hele gezondheid en constitutie te verbeteren en zorgt voor een betere balans tussen lichaam en geest. Waardoor jij je beter gaat voelen.
Weer lekker in je vel.
Je lichamelijk conditie neemt toe omdat de helende energie gericht is op bepaalde onderdelen van het lichaam, zoals organen, spiergroepen of
energiebanen van het lichaam die zijn verbonden met bepaalde organen. Deze delen in het lichaam hebben invloed op specifieke emoties. Lichaam en geest vormen zo een eenheid.

Gezondheid van lichaam en geest
Energetische behandelingen geven je een fysieke verbetering en versterking. Daarnaast ervaar je  rust en ontspanning en mentale kracht. Doordat je weer beter mindful en geconcentreerd bezig kunt zijn, ervaar meer je levenslust.
Door deze mentale en emotionele werking ben je op den duur beter bestand tegen stress-situaties en krijg je beter overzicht in werk, bezigheden en jezelf. Je leert effectiever kijken naar situaties en kunt daar sneller en beter op anticiperen.
Omdat je energie weer beter gaat stromen kom je in jouw natuurlijke evenwicht en ervaar je alles relaxt. Zo het eigenlijk hoort te zijn. Je bent meer jezelf waardoor het allemaal minder moeite en energie kost.

“Ik ben er heerlijk tot rust gekomen, voel me nu veel fitter en heb meer plezier in het leven. Ik heb ook geen vage klachten meer. Ik was altijd aan het kwakkelen en dat is nu voorbij. Heerlijk!” - L.

Voordelen van alternatieve geneeswijze kaatsheuvel
De energetische therapie geeft de volgende effecten op het menselijk lichaam:
• reinigen van het lichaam door middel van energiestimulatie
• activeren van de energiebanen van het lichaam
• bevorderen en stimuleren van het ontgiften van de organen
• vergaren en opslaan van energie
• grotere geestelijke en fysieke kracht
• efficiëntere en actievere stofwisseling
• versterken van de zenuwen
• hogere weerstand tegen stress en ziekte
• beter slaappatroon
• beter lichaamsbesef

Wat merk ik er van?
De effecten zijn vrijwel direct te ervaren en te voelen. Ten eerste voel je de rust en ontspanning in je opkomen en krijg je vaak een tintelend of zwaar gevoel beginnend in je benen. Je concentratie wordt scherper en je kunt de dingen meer van een afstand bekijken. Je gedachten worden helder en je lichaam voelt “lekker” en “ontspannen” moe aan terwijl je toch meer energie hebt gekregen. Meestal slaap je beter in en door, en wordt dan uitgerust weer wakker.
Je brengt de eventueel verstoorde energie in balans. Uiteindelijk breng je de algehele energie weer in natuurlijk evenwicht. Zo zit jij beter in je vel en heb je een betere weerstand tegen invloeden van buitenaf. Dit is heel prettig bijvoorbeeld wanneer je hooggevoelig bent.

Je gezondheid verbeteren
Mijn ervaring is dat energetische behandelingen verbetering geven bij klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, ademhalingsproblemen, spier- of gewrichtsklachten (zoals reuma, fibromyalgie, RSI, vermoeidheidssyndroom), spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk, angsten en depressies, COPD, aderverkalking, menstruatieproblemen, onrust, vermoeidheid of als je gewoon niet lekker in je vel zit.
Ook stress-gerelateerde problemen zoals een burn-out, angsten, hooggevoeligheid, depressieve gevoelens kunnen succesvol worden behandeld.
Voor mensen die een operatie hebben ondergaan of een bestraling of chemotherapie hebben gehad, is een energiebehandeling bevorderlijk voor herstel van de lichaamsenergie na zo’n ingrijpende gebeurtenis.
Voor wie nog meer….

Nieuwsgierig?praktijkriavandenhoven-riavandenhovenenWil jij weten of praktijk Ria van den Hoven met alternatieve geneeswijze Kaatsheuvel iets voor jou kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op.

Ontdek wat ik voor je kan betekenen
Bel me terug

Zit je nog met vragen of wil je meer informatie? Vraag vrijblijvend een telefoonverzoek aan.